Wat voor neerlandicus ben jij?

Door Marc van Oostendorp

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

6 Responses to Wat voor neerlandicus ben jij?

 1. Taalprof schreef:

  Het is verheugend om te kunnen constateren dat er eindelijk -voor het eerst in de geschiedenis- een wetenschappelijk betrouwbare methode is om neerlandici de maat te nemen. Ik wacht de onderzoeksresultaten in spanning af (ik zou aanbevelen dit op ten minste 30 hbo-studenten en 10 universitaire studenten toe te passen), maar ik weet nu al dat de beroerde verdeling onder de hedendaagse neerlandici, die zo schrijnend contrasteert met vroeger, toen alles beter was, alleen maar bevestigd zal worden (anders klopt er natuurlijk iets niet). Gelukkig kwam ikzelf er als modern taalkundige uit (in gezelschap van Anneke Neijt en Kees van Kooten), maar dat is een druppel op een gloeiende plaat natuurlijk.

 2. gvr73 schreef:

  Alles goed en wel, maar waarom staat nergens dat 'Herman Pleij' een anagram is van 'Lijpe Herman'?

 3. Taalprof schreef:

  Deze mijnheer lap is een ware pijlenhamer. Hij kan een mijl haperen over rijpe halmen, zodat je op een gegeven moment denkt: halmpje erin, of even een harpij melen, dan is hij tenminste even stil.

 4. gvr73 schreef:

  Hij lene amper.

 5. Taalprof schreef:

  Hier m'n lapje

 6. Anoniem schreef:

  Misschien ga ik binnenkort alle noreply-websites boycotten. Hoe durf je me zo anoniem lastig te vallen!

Reacties zijn gesloten.