Taalunie lanceert online tijdschrift voor taalliefhebbers


De Nederlandse Taalunie brengt een nieuw online tijdschrift uit: Taalunie:Bericht. In het tijdschrift komen onderwerpen aan bod als: Wat zijn de nieuwe trends en ontwikkelingen in het taalgebied? en: Welke sporen zet de Taalunie uit in haar taalbeleid? Het is te lezen op www.taaluniebericht.org.
Via haar digitale tijdschrift wil de Taalunie naar buiten treden met haar visie en activiteiten. Tegelijk geeft het een breed beeld van wat er vandaag in en met het Nederlands gebeurt. 

In het eerste nummer van Taalunie:Bericht gaat het onder meer over het belang van taalvaardigheid voor studenten, over jonge Chinezen die in Beijing Nederlands leren en over de media die zich meer en meer naar de taal van hun publiek voegen. Taalcoryfee Kees van Kooten doet uit doeken waarom taalslordigheden van anderen hem ergeren en auteur Tom Naegels beweert dat de tegenvallende verkoop van zijn boeken in Nederland voor een stuk zijn eigen schuld is. Verder zijn er de rubrieken Woordstraat, Spelbreker en Taaladvies, actueel taal(unie)nieuws en een agenda.
Het tijdschrift is geheel online te lezen op http://taaluniebericht.org/. Wie op de hoogte wil blijven kan zich abonneren via http://taaluniebericht.org/abonneren, dan krijgt men maandelijks een aankondiging van een nieuwe editie van Taalunie:Bericht in de mailbox.
Bron: Taalunie