Vacature: Docent Nederlandse Taalkunde, Departement Neerlandistiek, Universiteit van Amsterdam

deadline: 11 april 2014


Opleidingsniveau Gepromoveerd
Salarisindicatie €3.259 tot €4.462 bruto per maand

Sluitingsdatum 16 april 2014
Functieomvang 38 uur per week
Vacaturenummer 14-103

De Faculteit der Geesteswetenschappen biedt u samenwerking met vooraanstaande onderzoekers binnen onderzoekinstituten die – mede door een multidisciplinaire benadering – internationaal hoog staan aangeschreven. Bovendien geeft u onderwijs in een dynamische omgeving waarin nieuwe onderwijsmethodieken worden ontwikkeld.

Met de nieuwe docenten volgt u een uitgebreid introductieprogramma en krijgt u intensieve begeleiding gedurende het eerste jaar van de aanstelling. Aanvullende didactische scholing maakt deel uit van de aanstelling. Hierbij wordt rekening gehouden met eerder verworven competenties blijkend uit het onderwijsportfolio van de kandidaat. Het behalen van de ‘basiskwalificatie onderwijs’ behoort tot het verplichte introductieprogramma.

Werkzaamheden

U bent deskundig op het brede terrein van de Nederlandse taalkunde en meer in het bijzonder de dynamiek van taal zoals zichtbaar in taalvariatie en taalontwikkeling. U bent inzetbaar in alle taalkundeonderdelen van de bachelor Nederlandse taal en cultuur en bent in staat deze verder te ontwikkelen. U kunt ook taalkundeonderwijs verzorgen in de bachelor taal en communicatie, de eenjarige master Nederlandse taal en cultuur, de research master Linguistics en enkele interdisciplinaire programma’s. Uw onderzoek past goed in het ACLC en sluit aan bij dat van andere leden van de capaciteitsgroep Nederlandse taalkunde. U bent in staat diverse bestuurlijke taken met succes te vervullen.

Profiel

  • Afgeronde promotie;
  • kennis van het brede terrein van de Nederlandse taalkunde;
  • specialisatie rond het thema van de dynamiek in taal;
  • bereidheid tot interdisciplinair onderwijs en onderzoek;
  • uitgebreide onderwijservaring in een grote verscheidenheid van onderwerpen en onderwijsvormen;
  • ervaring met bestuurs- en coördinatietaken;
  • bereidheid en geschiktheid om college te geven binnen andere opleidingen;
  • betrouwbare teamspeler.

Inlichtingen

Prof. dr. Fred Weerman

Aanstelling

Aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst voor de duur van drie jaar. De aanstelling is vooralsnog voor een jaar. Na positieve beoordeling volgt verlenging van twee jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring minimaal €3.195 en maximaal €4.462 (schaal 11). Inschaling in schaal 12 kan tot de mogelijkheden behoren indien wordt voldaan aan de facultaire criteria. Het is ook mogelijk om naar een deel van de functie te solliciteren.
Sollicitatie

Een sollicitatiebrief inclusief gedetailleerd cv en lijst van publicaties kunt u via solliciteren2014-FGW@uva.nl tot en met 11 april 2014 richten aan de decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen, prof. dr. F.P.I.M. van Vree. Een proefcollege kan deel uitmaken van de procedure. Vermeldt u a.u.b. het vacaturenummer 14-103 in de onderwerpsregel.

www.uva.nl/over-de-uva/werken-bij-de-uva/vacatures/item/14-103.html