Tweede voorjaarslezing Ruusbroecgenootschap door Walter Simons

Op vrijdag 21 maart 2014 vindt de tweede lezing in een reeks van vier Voorjaarslezingen van het Ruusbroecgenootschap plaats. Deze lezing wordt gegeven door prof. dr. Walter Simons (Dartmouth College USA) en heeft als titel ‘Beguina: sociale perceptie en zelfperceptie van religieuze vrouwen in de Nederlanden bij het begin van de begijnenbeweging, 1200-1250’.
De lezing vormt een aanvulling bij Simons’ publicatie ‘Cities of Ladies: Beguine Communities in the Medieval Low Countries, 1200-1565’ (Philadelphia, 2001). Simons zal het onder meer hebben over de etymologie van de term ‘begijn’, de betekenis van het genderperspectief in de receptie van de eerste begijnen en de specifieke identiteit van begijnen en haar expressievormen. Meer informatie over de lezing kan worden aangetroffen op de website van het Ruusbroecgenootschap.
Praktische informatie:
Plaats: UAntwerpen – Stadscampus -Lokaal Annexe – Rodestraat 14 – 2000 Antwerpen.
Tijd: 21 maart 2014, 14 – 16 uur.
Wie deze lezing wil bijwonen wordt gevraagd zich voor vrijdag 14 maart 2014 in te schrijven bij Ingrid De Ruyte (ingrid.deruyte@uantwerpen.be of +32 3 265 57 80)

Geplaatst door Ine Kiekens