Derde editie Poëzienacht Brugge: 29 maart 2014

Alles wat zwarte klanken heeft, bezit duende‘, schrijft de Spaanse dichter en schrijver Federico García Lorca in 1928. Hoewel het begrip ‘duende’ zijn wortels heeft in de flamenco, kan het veel breder ingevuld worden. Nick Cave neemt het als rode draad voor zijn ‘Love Song Lecture’ en interpreteert het als een onuitspreekbare droefenis maar ook als een mysterieuze kracht waardoor kunstenaars en kunstwerken bezeten kunnen zijn.
Voor de derde editie van Poëzienacht Brugge laten dichters en muzikanten zich inspireren door de duende. In het centrale gebeuren in de Concertzaal lopen gemis en vertrekken, zwerven en nooit thuis komen, maar ook passie, bezetenheid en feest als een rode draad door het programma.
Aansluitend kan je tot in de verste uithoeken van het Concertgebouw verdwalen in ‘On the road’ gedrenkte jazz-poëzie, bezielde allianties van dichters en muzikanten en onverwachte poëtische interventies. Met onder meer Leonard Nolens, Menno Wigman, Delphine Lecompte, Christope Vekeman, Bert Dockx (Flying Horseman en Dans Dans), Charles Ducal, Peter Verhelst, Jan Ducheyne, Peter Theunynck, Johan Joos, An Pierlé, het Poëziebordeel en nog vele anderen.
Praktisch
Datum en uur: zaterdag 29 maart 2014, vanaf 19u00
Plaats: Concertgebouw Brugge, ’t Zand 34, Brugge
Tickets:
Voorverkoop € 15 (volwassenen) en € 10 (– 26j)
Aan de deur € 20 (volwassenen) en € 12 (-26 j).