Verkiezing Van Dale Woord van het Jaar 2013


De Van Dale Woord van het Jaarverkiezing is van start gegaan. Tot en met 16 december kan er gestemd worden op het Van Dale Woord van het Jaar 2013. Van Dale nomineerde tien nieuwe woorden uit 2013 die strijden om de titel. De Woord van het Jaarverkiezing kent ook publieksnominaties. De afgelopen weken heeft het Nederlandse publiek door het insturen van nieuwe woorden in vijf categorieën woorden genomineerd.

De tien door Van Dale genomineerde nieuwe woorden voor het officiële Van Dale Woord van het Jaar 2013 zijn:


boekface

comakijken

knikkebolziekte

koningslied

kopschopper

kweekburger

selfie

sletvrees

socialbesitas

voedselsjoemel
Stemmen kan op www.woordvanhetjaar.nl.  Daar zijn ook alle genomineerde woorden, met betekenis, te vinden. Op dinsdag 17 december 2013 worden de winnende woorden per categorie en het Van Dale Woord van het Jaar 2013 bekendgemaakt.