Afscheid Jan Renkema in Tilburg


Jan Renkema neemt op vrijdag 29 november 2013 afscheid als hoogleraar Tekstkwaliteit aan de Universiteit van Tilburg. Renkema, bij een groot publiek bekend als auteur van de Schrijfwijzer, houdt zijn afscheidsrede onder de titel ‘Weg van Taal’.

Ter gelegenheid van het afscheid organiseert de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Tilburg in samenwerking met het NWO-programma Begrijpelijke Taal dezelfde dag een symposium. ’s Ochtends, van 10.00 tot 12.30 uur, vinden presentaties van projecten in het kader van ‘Begrijpelijke Taal’ plaats, ’s middags van 13.30 tot 15.50 uur zullen er gastsprekers uit praktijk en wetenschap aan het woord komen. Vervolgens houdt Jan Renkema van 16.15 tot 17.15 uur zijn afscheidsrede. Aansluitend is er een receptie.

Voor meer informatie, het complete programma en aanmelden, zie de website van de Universiteit van Tilburg.