Te verschijnen: De Parelduiker 2013/4 – Couperusnummer


Op 15 oktober 2013 verschijnt het nieuwe nummer van De Parelduiker, geheel in het teken van Louis Couperus. Dit speciale nummer van De Parelduikerter gelegenheid van het Couperusjaar bevat bijdragen van befaamde Couperus-specialisten. H.T.M. van Vliet dook in de financiële wereld van de familie Couperus en ontdekte dat de band tussen vader en zoon heel anders is dan tot nu toe werd verondersteld. José Buschman kwam op het spoor van het paleis van Orlando, de geheimzinnige ‘vriend van Couperus’. Bram Oostveen en Marc van Zoggel beschreven de geschiedenis van de mislukte verfilming van De stille kracht door Fons Rademakers. Achtereenvolgens beten Claus, Reve en Hermans hun tanden stuk in het filmscenario. Verder ook aandacht voor de vraag in wiens gezelschap Couperus de tumultueuze futuristenavond in Florence bezocht, hoe de residentswoning van Otto van Oudijck (De stille kracht) later het op sterven na dode hotel van Willem Walraven werd en hoe Engelse kranten de dood van ‘onze’ Couperus in 1923 herdachten.

Presentatie
De presentatie van het Couperusnummer van De Parelduiker vindt plaats op vrijdag 18 oktober 2013 in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam, in het Theater van het Woord (op de 7de verdieping).  Aanvang 16.30 uur. Met medewerking van Thom Hoffman, Yvonne Keuls en Wim Hazeu.
De presentatie is openbaar toegankelijk, aanmelden is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar info@lubberhuizen.nl of te bellen naar Uitgeverij Bas Lubberhuizen (020-760 25 62).

Meer informatie op de website van de Parelduikeren bij Uitgeverij Bas Lubberhuizen. Bij die laatste is het nieuwe nummer ook al te bestellen.