Spelen met boeken aan de UvA


De Illustere School en de Bijzondere Collecties van de UvA organiseren in samenwerking met het Departement Neerlandistiek op donderdag 3 oktober 2013 een boekensalon in het kader van de Kinderboekenweek. Die week vindt dit jaar van 2 tot en met 13 oktober plaats onder de leuze ‘Klaar voor de start!’. De UvA gaat daarom op zoek naar het spel in oude en nieuwe kinderliteratuur: in het boek zelf, in het schrijven en in het lezen.  
Saskia de Bodt spreekt over boekobjecten die tot speelgoed zijn geworden, zoals popups en boeken met visuele grapjes en bouwplaten. Vervolgens komt kinderboekenschrijver en illustrator Ted van Lieshout aan het woord over de betekenis van spel in zijn werk. Dat het schrijven van literatuur uitermate sportief is en literatuuronderzoek ook een vorm van spel kan zijn, laat tot slot Gaston Franssen zien aan de hand van het gedicht In just- van E.E. Cummings.
Datum: donderdag 3 oktober 2013
Tijd: 17.00-18.00 uur
Locatie: Museumcafé Bijzondere Collecties, UvA
Toegang: gratis, aanmelden is verplicht. Zie de website voor meer informatie en aanmelding

De boekensalon is ook opgenomen in het officiële programma van de Kinderboekenweek.