Te verschijnen: Ko van Geemert – Dushi Willemstad


Op 26 september verschijnt in de Het Oog in ’t Zeil Stedenreeks bij Uitgeverij Bas Lubberhuizen: Dushi Willemstad van Ko van Geemert (1950). Het boek wil duidelijk maken waarom Curaçao zo fascinerend is en bevat twee wandelingen door Willemstad, de routes voorzien van vele citaten uit het werk van talloze auteurs. Vijf kenners van de Curaçaose cultuur en literatuur leveren hun bijdrage: Lucille Berry-Haseth, Wim Rutgers, Carel de Haseth, Nic Møller en Jan Brokken.
De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 26 september 2013 in het MC Theater, Westergasfabriekterrein, Polonceaukade 5 te Amsterdam. Hierbij wordt een preview van de film vertoond die Cindy Kerseborn maakte van Frank Martinus Arion. Verder zijn te gast onder anderen Aart G. Broek, Wanda Reisel en Walter Palm. Aanvang 17.00 uur.
Dushi Willemstad. Samengesteld door Ko van Geemert. 2013: Uitgeverij Bas Lubberhuizen, Amsterdam. 272 pagina’s. ISBN: 9789059373594. Paperback. Prijs: € 22,50