De les van Leeuwtje. Kinderboeken over het beleg en ontzet van Leiden

Zondag 29 september, 15-16 uur

Historische lezing door Lotte Jensen: “De les van Leeuwtje. Kinderboeken over het beleg en ontzet van Leiden”.
Plaats Groot Auditorium – Oude Academiegebouw – Rapenburg 73, Leiden
Al sinds 1997 organiseert de 3 October Vereeniging samen met de Universiteit Leiden jaarlijks een lezing over een onderwerp dat aan het Leids Beleg en Ontzet is gerelateerd. Deze historische lezing zal net als in voorgaande jaren, ook dit jaar plaatsvinden in het Groot Auditorium van het Oude Academiegebouw. Deze prachtige zaal is daar bij uitstek voor geschikt. Dit gebouw was immers het eerste onderkomen van de wetenschap in Leiden. Als dank voor de getoonde moed tijdens het Spaanse Beleg schonk stadhouder Willem van Oranje een universiteit aan de stad. Dit jaar wordt de lezing gehouden door Lotte Jensen over kinderboeken over het beleg en ontzet van Leiden.
Toegang:
Belangstellenden zijn van harte welkom de lezing bij te wonen. Een toegangskaart is, zolang de voorraad strekt, op zondag 29 september vanaf 14.00 uur gratis op te halen bij Oude Academiegebouw (Rapenburg 73). De zaal is open vanaf 14.30 uur.
Boekje:
Ter gelegenheid van de lezing verschijnt als vanouds een publicatie. Vorig jaar bracht Uitgeverij Primavera Pers het boekje in nieuwe stijl uit. Dit jaar is de publicatie extra uitgebreid en met meer afbeeldingen. Het boekje is voor het eerst verkrijgbaar direct na afloop van de lezing (à €10,-). Er zijn tevens exemplaren beschikbaar van de lezingenboekjes uit voorgaande jaren. Zie de website van Primavera Pers.
Daarnaast zijn de boekjes te bestellen via het secretariaat van de 3 October Vereeniging. Schriftelijke bestellingen graag richten aan: 3 October Vereeniging, Postbus 32014, 2300 DA Leiden. Per mail: secretariaat@3october.nl.