Bijzondere Collecties UvA tonen Grunbergs ‘universum’ in 2014


Bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam zal in het najaar van 2014 een tentoonstelling rondom schrijver Arnon Grunberg te zien zijn. De tentoonstelling, gemaakt door de Bijzondere Collecties, het Letterkundig Museum en het Nederlands Letterenfonds, wil een exclusieve kijk bieden in het ‘universum’ van een van de belangrijkste Nederlandse auteurs van nu.
Arnon Grunberg (1971) debuteerde in 1994 met de roman Blauwe maandagen en is sindsdien als romancier, essayist en columnist uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande auteurs in ons taalgebied.
Voor de tentoonstelling zal vooral geput worden uit het archief van Arnon Grunberg zelf. In 2011 kregen de Bijzondere Collecties dit ‘levend’ archief in bruikleen. Ook zal de tentoonstelling veel beeld- en geluidsopnames bevatten.