Feestelijke uitreiking provinciale cultuurprijzen letterkunde en geschiedenis 2012 tijdens Cultuurmarkt in Antwerpen


Op zondag 25 augustus 2013 reikt de provincie Antwerpen haar jaarlijkse prijzen in diverse cultuurdisciplines uit. De uitreiking vindt plaats tijdens de Cultuurmarkt in de stad Antwerpen in het Bernarduscentrum en begint om 11.30 uur. 
In 2012 werden vier originele auteurswerken bekroond. De vier laureaten, waarvan er drie een literair werk hebben afgeleverd en één een historische uitgave, worden op 25 augustus door gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens in het zonnetje gezet. De Cultuurmarkt van Vlaanderen in het hartje van Antwerpen is volgens de organisatie ‘de gelegenheid bij uitstek om deze prijzen te overhandigen’, en het Bernarduscentrum in het voormalige bisschoppelijk paleis daarvoor ‘het unieke historische decor’.

Provinciale prijs Letterkunde 2012
Voor letterkunde werden in 2012 drie prijzen toegekend. Bekroond zijn respectievelijk Jan Caeyers voor zijn essay ‘Beethoven, een biografie’, PeterTheunynck voor zijn monografie Karel Van de Woestyne: biografie en Mark Insingel voor zijn verzenbundel Lang Leven.
Provinciale prijs Geschiedenis en Volkskunde 2012
De prijs voor geschiedenis gaat naar Bert Timmermans voor zijn werk Patronen van kunstpatronage in het 17de eeuwse Antwerpen. Een elite als actor binnen een kunstwereld.
Programma
11.15 uur: Onthaal
11.30 uur: Uitreiking van de provinciale letterkundeprijzen 2012 en van de provinciale prijs geschiedenis en volkskunde 2012 door Luk Lemmens, gedeputeerde voor Cultuur
Kennismaking met de laureaten en hun werk via een panelgesprek
12.20 uur: Fotomoment en mogelijkheid tot interviews met gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens en de vier laureaten
12.30 uur: Receptie
De uitreiking wordt omkaderd met muziek van Beethoven, gebracht door jong talent uit de audities Cultuurmarkt Klassiek. U heeft de kans een persoonlijk gesprek aan te gaan met de laureaten.
Praktische info
Datum: zondag 25 augustus 2013
Tijd: 11.30 uur (onthaal 11.15 uur)
Locatie: Bernarduscentrum, Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen
Let op: Vanwege de Cultuurmarkt van Vlaanderen is het zeer moeilijk om per auto de binnenstad te bereiken. Een uitgebreid bereikbaarheidsplan vindt u op de website van de Cultuurmarkt