Zomercursus Nederlands voor buitenlandse studenten


Vanaf 15 juli organiseert de Nederlandse Taalunie, in samenwerking met het (in Brussel gevestigde) Taaluniecentrum Nederlands als Vreemde Taal voor de 58stekeer een zomercursus Nederlands in Zeist. 130 buitenlandse jongeren die in hun eigen land Nederlands studeren, komen voor drie weken bij elkaar om zich te laten onderdompelen in de Nederlandse cultuur. Doel van de cursus is niet alleen om de woordenschat te vergroten en de uitspraak te verbeteren, maar vooral ook om kennis te maken met Nederland en de Nederlanders.

Op het programma staan dan ook niet alleen taalvaardigheidslessen, maar ook excursies naar Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en de Hoge Veluwe – en voordrachten door deskundigen over belangrijke aspecten van de Nederlandse en Vlaamse samenleving zoals politiek, kunst, letterkunde, architectuur en media. Verder zullen de studenten onder meer toneelspelen en zingen in het Nederlands, en leren telefoneren en creatief schrijven in deze taal.
De Nederlandse taal is populair in het buitenland: aan 165 universiteiten in de wereld studeren ruim 15.000 studenten Nederlands. Ze komen naar Zeist uit Belarus, Spanje, de Verenigde Staten, Rusland en nog 20 andere landen.
Behalve in Zeist is er ook een zomercursus in Gent, van 28 juli tot 17 augustus. Voor meer informatie over de zomercursussen, zie de website van de Taalunie.