Summerschool Boekgeschiedenis (19 t/m 30 aug. 2013)

De Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam organiseren deze zomer voor de vierde keer een summerschool over de geschiedenis van het boek.

Het aanbod van cursussen, workshops en evenementen heeft veel te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie. Speciale aandacht krijgt de geschiedenis van de slavernij in Nederland en de Nederlandse koloniën. Deelnemers aan de summerschool kunnen een keuze maken uit een ‘à la carte’-programma. Naast cursussen en workshops is er een openingslezing met rondleiding in de UvA-Artisbibliotheek en is er een excursie naar erfgoedinstellingen in Antwerpen.
Bijzonder interessant voor Neerlandici is bijvoorbeeld de workshop ‘Vondel en Torquato Tasso’, gegeven door Dick van der Mark en de Frederik Mullerlezing door Arnon Grunberg.

Zie hier voor het voorlopige programma en informatie over de inschrijving.