Collectie Maarten van Roozendaal naar UvA

De Amsterdamse zanger en kleinkunstenaar Maarten van Roozendaal (51) brengt zijn archief onder bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Eind januari van dit jaar werd bekend dat Van Roozendaal ongeneeslijk ziek is en maandag 1 juli 2013 overleed hij.

De collectie bestaat uit manuscripten, teksten en muziek, correspondentie, registraties van voorstellingen, programmaboekjes, affiches en foto’s, die bij elkaar een rijk geschakeerd beeld geven van de loopbaan van Van Roozendaal. Een deel van het materiaal was al aanwezig in de collectie van het Theater Instituut Nederland, die sinds 2012 bij de Bijzondere Collecties in beheer is.
De verzameling zal zoveel mogelijk worden aangevuld. In samenwerking met muzikant Egon Kracht zullen de belangrijkste liederen worden vastgelegd in muziekschrift en journalist Hijlco Span zal in enkele interviews met Van Roozendaal de achtergronden en de totstandkoming van de liederen documenteren.

‘Het is uitermate wrang om in deze omstandigheden te moeten spreken over zijn collectie, maar ik ben erg gelukkig dat we de ‘collectie Maarten van Roozendaal’ mogen gaan beheren en dankbaar dat hij de moeite neemt om ons inzicht te geven in zijn leven en werk’, aldus Garrelt Verhoeven, hoofdconservator van de Bijzondere Collecties.
Bron: Bijzondere Collecties UvA