Congres ‘De zingende Nederlanden’ (24 augustus, KB Den Haag)


Op zaterdag 24 augustus 2013 organiseert de Werkgroep Zeventiende Eeuwhet congres De zingende Nederlanden: actualiteit, identiteit en emotie in de vroegmoderne liedcultuur in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
Op het congres vinden diverse lezingen en sessies plaats. Sprekers zijn Jan Burgers, Michel Ceuterick, Louis Grijp, Donald Haks, Jos Houtsma, Ad Leerintveld, Olga van Marion, Hubert Meeus, Sven Molenaar, Johan Oosterman, Dieuwke van der Poel, Goran Proot, Rudolf Rasch, Sophie Reinders, Riet Schenkeveld, Els Stronks en Betsy Wormgoor. 
Na afloop verplaatst men zich naar de Grote Kerk in Den Haag, waar de dag wordt afgesloten met een concert van Camerata Trajectina. Aansluitend is er een borrel en kan men de Huygenstentoonstelling in de Grote Kerk bezichtigen.
Zie ook het complete programma (pdf).
De inschrijvingskosten voor het congres zijn 25 euro, voor studenten 15 euro. Voor leden van de Werkgroep De Zeventiende Eeuw is de toegang gratis. Inschrijven kan via m.dewilde2@uva.nl, inschrijfgeld overmaken op rekening 4739223 van Werkgroep De Zeventiende Eeuw o.v.v. ‘Congres 2013’. Voor buitenlandse betalingen: IBAN: NL 39 ING B 000 4739223 en BIC: ING BNL 2A.
Lid worden van de Werkgroep Zeventiende Eeuw kan tegelijk met het aanmelden van het congres: dan bent u voor 40 Euro lid (en 10 Euro voor studentleden) en kunt u gratis naar het congres.