Passionate lanceert nieuw literair platform


Vanaf vandaag is Passionate Platformonline, een initiatief van literair-culturele organisatie Passionate Bulkboek (bekend van onder meer Passionate Magazine, schrijfwedstrijd Write Now!, het Geen Daden Maar Woorden Festival en de Dag van de Literatuur). Passionate Platform wil een plek zijn waar de literair geÏnteresseerde terecht kan om primaire en secundaire literatuur in al haar verschijningsvormen te ontdekken. Naast interviews, verhalen, strips, poëzie en recensies, is er veel ruimte voor multimedia en uitgebreid aandacht voor jong literair talent. De inhoud wordt verzorgd door een vaste redactie, ondersteund door gastredacteuren en -bloggers.

Passionate Platform is een logisch vervolg op het papieren Passionate Magazine, dat altijd al veel aandacht besteedde aan de multimediale aspecten van de literatuur, en aan de grensgebieden tussen literatuur en andere disciplines zoals journalistiek, film, muziek en strips. Niet meer gebonden aan een aantal pagina’s en verschijningsdata, is de content overal te bekijken (op smartphone, tablet of pc) en altijd actueel. Een aantal voorbeelden van wat er op het platform te vinden is: een interview met schrijver/tekenaar Eva Mouton, Erik Brus kijkt vooruit naar het nieuwe filmproject van Bret Easton Ellis, Iris van Erve blogt over verplicht cookies eten, er zijn gedichten van John Schoorl en er is een interview te bekijken dat Isolde Hallensleben met Adriaan van Dis had op de Dag van de Literatuur.
Door de frequentie van de bijdragen en de grote hoeveelheid eigen materiaal hoopt Passionate Platform interessant te zijn voor verschillende doelgroepen. Daarnaast behoudt Passionate Platform de functie als talentscout, net als Write Now! en voorheen Passionate Magazine.