Letterkundig Museum brengt Literaire Routes-app uit


Literaire Routes, de nieuwe smartphone-app met literaire wandelingen van het Letterkundig Museum, is nu te downloaden. Met de app kunnen lezers ‘dwalen door de wereld van de literatuur’: wandelaars worden langs locaties uit het leven van schrijvers en dichters en hun boeken gevoerd. Niet alleen komt de literatuurliefhebber met de app meer te weten over de belangrijkste literaire plekken in Nederland, maar ook brengen tekst, audio en beeld de literaire verhalen tot leven.

Tijdens het Museumweekend presenteerde het museum de eerste wandeling. De digitale Jan Siebelink-wandeling voert langs diverse Haagse decors uit Siebelinks werk. Siebelink heeft een speciale band met Den Haag en situeerde er enkele van zijn populairste romans, zoals VeraSuezkade en Het lichaam van Clara. De wandeling is gelardeerd met anekdotes door de schrijver zelf en vele citaten uit zijn romans, voorgelezen door Derek de Lint. Zo ontdekt de wandelaar op een bijzondere wijze het Den Haag van Jan Siebelink. 
Binnenkort wordt de Literaire Routes-reeks uitgebreid met een literaire wandeling door Noordwijk, de woonplaats van schrijvers als Henriette Roland Holst, Albert Verwey en J.B. Charles en een inspiratiebron voor bijvoorbeeld P.F. Thomése, Harry Mulisch en Susan Smit. Gids op deze wandeling is Hans Croiset. In juni volgt een Couperus-wandeling. De wandeling voert door het Den Haag van Couperus, langs de huizen waar hij woonde en de plekken die een rol spelen in zijn werk.

De gratis Literaire Routes App van het Letterkundig Museum is te vinden in de Appstore of Google Play.

Bron: Letterkundig Museum