Die moet een wereld in zijn boezem dragen

Een theatrale lezing over het leven van Willem Kloos


De première van een theatrale lezing van delen uit het gelijknamige toneelstuk van Simon Mulder over het leven van dichter, criticus en beeldenstormer Willem Kloos vanuit zijn vriendschap met Jacques Perk, tijdens LiveOost Festival in Amsterdam-Oost, in het sfeervolle Lloyd Hotel.

Het tragische leven van Kloos werd getekend door zijn vriendschap met de
jong overleden dichter Jacques Perk; met de uitgave van zijn gedichten door o.a. Kloos begon de vernieuwende literatuurbeweging van de Tachtigers.
Door heel zijn leven heen speelt de herinnering aan Perk en diens afwijzingvan Kloos kort voor zijn ontijdige dood. Maar ook is er een schat aan anekdotes en vreemde voorvallen, waaruit geput is voor dit stuk. 

De dichters van het Feest der Poëzie dragen voor uit de deels in blank vers
geschreven, deels uit citaten uit brieven, gedichten en andere geschriften samengestelde tekst. Daarbij zorgen foto- en audiomateriaal en zeldzame liederen op gedichten van de Tachtigers, die door enigszins vergeten geraakte Nederlandse componisten als Diepenbrock, Dresden en Tusschenbroek zijn getoonzet, voor een onderdompeling in het Amsterdam van de late 19e eeuw. 

8 juni 2013 17:00 uur – ca. 17:45 uur
Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam
Entrée: 5,- euro
Meer informatie op