Wat te doen in april? Ga naar Gent!

Het is – eindelijk – mooi weer en Gent is een mooie stad. Gent is niet alleen een mooie stad, maar ook de vestigingsplaats van het Poëziecentrum Gent. Daar is in april 2013 bijzonder veel te doen.
Op 17 april is Menno Wigman er te gast. Op 24 april presenteert Lies Van Gasse haar nieuwe dichtbundel. Op 25 april vertelt Peter Holvoet-Hanssen aan leerkrachten wat zijn ‘poëziereis’ inhoudt. Op 26 april is er een studiedag rond de dichter-editeur en op 27 april wordt de nieuwe aflevering van het poëzietijdschrift Het Liegend Konijn voorgesteld.

Op 21 april neemt het Poëziecentrum ook deel aan ‘Erfgoeddag‘. Het thema dit jaar is ‘Stop de tijd’. Het Poëziecentrum organiseert tevens een tentoonstelling rond literaire kalenders (inclusief de originele duikkalenders van Guido Gezelle!) en rond het tijdschrift Tijd en Mens. Voor de jongste bezoekers is er een workshop. En stadswandelaars kunnen deelnemen aan een poëtische klokkenwandeling.