Proefschrift- en boekennieuws maart 2013 

Door Marten van der Meulen

Promoties 
Op 15 maart promoveerde Titia Benders aan de UVA op kindertaalverwerving. Ze richtte zich op de vraag hoe baby’s taalspecifieke klankwaarneming leren op basis van de spraak die ze van hun ouders te horen krijgen. In het bijzonder onderzocht ze hoe Nederlandse baby’s leren dat het verschil tussen de man-klinker en de maan-klinker belangrijk is in het Nederlands. 
Aan de Universiteit Leiden zal op 28 maart de promotie plaatsvinden van Elizabeth Koier. Zij promoveert op een vergelijking tussen het Nederlandse woord ergens en het Oud-Griekse pou. Door te kijken naar de context die sprekers van het Nederlands nodig hebben om dit woord te interpreteren kan meer worden begrepen over de polyinterpretabiliteit van het Griekse woord.
Boeken
Op 21 februari verscheen bij uitgeverij Eburon De Schrijfbijbel. Weinig valt toe te voegen aan wat er staat op de websitevan Eburon: “In De schrijfbijbelvoeren de beste redacteuren van Nederland je mee over de woeste golven van het schrijverschap. Deze redacteuren weten als geen ander aan welke schrijfregels jij je moet houden én welke je overboord mag gooien”