Vacature: onderzoeker/ontwikkelaar op het gebied van taalontwikkeling en taalonderwijs – Expertisecentrum Nederlands


Het Expertisecentrum Nederlands is op zeer korte termijn op zoek naar een
onderzoeker/ontwikkelaar op het gebied van taalontwikkeling en taalonderwijs
(32 uur per week)
De gezochte onderzoeker/ontwikkelaar:
–       is goed op de hoogte van taalontwikkeling en taalonderwijs;
–       is ervaren in  het uitvoeren en begeleiden van onderzoek;
–       is een goede projectleider;
–       begeleidt docenten, professionals en leidinggevenden bij taalvraagstukken in workshops, trainingen en adviesgesprekken;
–       beschikt over een relevant netwerk in het voortgezet onderwijs;
–       is ondernemend en doet actief aan acquisitie;
–       slaagt er in om zich te bewegen op het grensvlak van wetenschap en praktijk;
–       heeft een afgeronde academische opleiding en is bij voorkeur gepromoveerd.

Het Expertisecentrum Nederlands
Het Expertisecentrum Nederlands heeft naam opgebouwd als onderzoeks- en ontwikkelcentrum. Resultaten van onderzoek worden door ons vertaald naar toepassingen in het onderwijs. We leveren praktische en wetenschappelijk verantwoorde handreikingen, workshops en trainingen en adviezen. Bij de onderwijspraktijk is het kennisinstituut nauw betrokken, omdat we taalvraagstukken tijdig en adequaat willen signaleren en we onze inspanningen vooral daarop richten. Veel opdrachten liggen op het terrein van dyslexie en aanverwante vraagstukken. Het Expertisecentrum Nederlands is gelieerd aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen en voert in nauwe samenwerking met scholen en andere partijen projecten uit. Om een indruk van ons kennisinstituut te krijgen zie www.expertisecentrumnederlands.nl.
Informatie en sollicitatie
Mail uw cv met begeleidende brief voor 7  maart  2013 aan sollicitaties@expertiscentrumnederlands.nlt.a.v. Mw. B. van Donzel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ditzelfde e-mailadres of telefonisch via 024 – 3615624. Medio maart worden sollicitatiegesprekken gepland.