Gastcollege Oek de Jong aan Universiteit Utrecht op 28 maart


Oek de Jong zal op donderdag 28 maart 2013 een gastcollege geven aan de Universiteit Utrecht. Het college is getiteld ‘Niet-weten, niet-handelen. Mystiek en literatuur’ en vindt plaats als afsluiting van de door prof. dr. Johan Goud gegeven cursus ‘Religie en zingeving in de Nederlandse literatuur’. Het gastcollege is toegankelijk voor alle belangstellenden.

Oek de Jong (1952) is schrijver van romans als Opwaaiende zomerjurken (1979, in 1980 bekroond met de F. Bordewijkprijs), Cirkel in het gras (1985), Hokwerda’s kind (2002) en Pier en Oceaan (2012), en van novellen en essays, onder meer over het mystieke denken en dichten van Eckhart, Gorter, Van Ostaijen en Kellendonk.
Ter voorbereiding van dit college kan men De Jongs essays ‘Niet-handelen, niet-weten’ en ‘Een klievende roman’ uit de bundel een man die in de toekomst springt lezen.
Overigens organiseert het departement Religiewetenschap & Theologie van de Universiteit Utrecht in november 2013 ook een symposiumover de levensbeschouwelijke aspecten van het werk van Oek de Jong. Hij werkt hier ook zelf aan mee.
Gastcollege door Oek de Jong: ‘Niet-handelen, niet-weten. Mystiek en literatuur’
Datum: 28 maart 2013
Tijd: 11.00 uur – 13.00 uur
Locatie: Universiteit Utrecht, Drift 21, Utrecht, zaal 032
Aanmelden: De toegang voor het gastcollege is gratis. In verband met de zaalruimte is aanmelden (vóór 25 maart 2013) noodzakelijk. Stuur een e-mail naar Secretariaat.RenT@uu.nl.

Meer informatie