Start stemcampagne voor Herman de Coninck Publieksprijs

Op 18 januari start in België de stemcampagne voor de Publieksprijs voor het mooiste gedicht. Iedereen kan online zijn stem uitbrengen. Uit ieder van de vijf genomineerde bundels maakt één gedicht kans op deze Publieksprijs.
-Boven watervan Miguel Declercq (Arbeiderspers)
-De oksels van de bok van Annemarie Estor (Wereldbibliotheek) 
-Blinde gedichtenvan Delphine Lecompte (De Bezige Bij Antwerpen)
-Stormen, olielekken, motetten van Xavier Roelens (Atlas Contact)
-Buiten westenvan David Troch (Poëziecentrum)

Het gedicht met de meeste stemmen wordt in een mooie poster gegoten die je op Gedichtendag, donderdag 31 januari, gratis in de deelnemende boekhandels aangeboden krijgt. De stemcampagne loopt op deze website van vrijdag 18 januari tot 25 januari en verloopt in samenwerking met De Standaard, Radio 1, Canvas en Cobra.be. De uitreiking is op donderdag 31 januari.

Meer