Letteren &cetera: Pieter Steinz interviewt Christine Otten, Boukje Verheij en Vrouwkje Tuinman


Letterenfondsdirecteur Pieter Steinz interviewt iedere laatste donderdag van de maand drie auteurs in Spui25 in Amsterdam. Wees welkom! Het programma begint om 17.00 uur.
De schrijfsters Christine Otten en Vrouwkje Tuinman en de Virginia Woolf-vertaalster Boukje Verheij zijn te gast in de eerste donderdagmiddagaflevering van Letteren &cetera;. In deze anderhalf uur durende talkshow spreekt de directeur van het Nederlands Letterenfonds, Pieter Steinz, met drie auteurs die op verschillende manieren door het fonds gesteund zijn.

Op donderdag 31 januari interviewt Pieter Steinz allereerst Vrouwkje Tuinman, die sinds haar debuut als dichter in 2004 poëzie afwisselt met proza. Deze maand verscheen haar nieuwe roman De rouwclub, over de nabestaanden van een plotseling overleden festivaldirecteur. Hoe verhoudt Tuinmans tragikomedie zich tot het steeds populairder wordende genre van de rouwroman? En hoe grappig mag je schrijven over de dood?
De tweede gast is Boukje Verheij, die voor de Perpetuareeks een nieuwe vertaling maakte van Virginia Woolfs negentig jaar oude meesterwerk Mrs. Dalloway. Hoe vertaal je een literair monument dat ook nog eens bekend staat om de uitzonderlijke stijl; de streams of consciousness en, de lange zinnen met bijstellingen, stukken tussen haakjes en strategisch geplaatste puntkomma’s die Mrs Dalloway de dromerige sfeer geven die de tragiek van haar personages des te schrijnender doet uitkomen?
Christine Otten (foto: Tessa Posthuma de Boer)
Ten slotte in Letteren &cetera; een gesprek met Christine Otten, een van de sterren van de Nederlandstalige literaire non-fictie. In haar zesde, autobiografische roman Om adem te kunnen halen beschrijft ze hoe ze zich met haar tachtigjarige vader verzoent en daarmee teruggaat naar haar jeugd in Deventer en de geëngageerde arbeidersmilieus van haar ouders. Pieter Steinz zal met Otten praten over puur autobiografisch schrijven, over het Nederland van zestig jaar geleden, en over het zo gedateerd lijkende ideaal van verheffing van de arbeidersklasse.
 
Datum: donderdag 31 januari
Tijd: 17.00-18.30 uur
Locatie: Spui25, Amsterdam
Toegang: De entree is gratis, wel wordt u verzocht te reserveren via de website van Spui25.

De volgende edities van Letteren &cetera;vinden plaats op donderdag 28 februari, donderdag 28 maart, &cetera.; Aanvang steeds om 17.00 in Spui25 in Amsterdam.