Verschenen als Open Access-publicatie: Syntax of Dutch. Nouns and Noun Phrases

Op 5 november kondigden we al het verschijnen van de eerste twee delen van de Syntax of Dutch aan, een Engelstalig naslagwerk over de bouw en de interne organisatie van zinnen en woordgroepen in het Nederlands dat tussen 2012 en 2016 verschijnt en maar liefst zeven delen zal tellen. Het werk, dat voornamelijk beschrijvend van aard is, is in eerste instantie bedoeld voor taalkundigen maar biedt ook veel voor geïnteresseerde leken die meer willen weten over de syntaxis van het Nederlands.

Dit unieke naslagwerk verschijnt niet alleen in boekvorm bij de Amsterdam University Press maar zal ook beschikbaar komen als open access publicatie via Oapen.org. Vanaf vandaag zijn de eerste twee delen, die handelen over zelfstandig naamwoorden en zelfstandignaamwoordgroepen, dankzij een subsidie van NWO gratis te downloaden. Dit geldt zowel voor deel I, dat geschreven is door Hans Broekhuis (Meertens Instituut) en Evelien Keizer (Universiteit van Wenen), als voor deel II, dat geschreven is door Hans Broekhuis en Marcel den Dikken (New York University).