Albert Verweylezing door Willem Jan Otten op 25 oktober in Leiden


Op 25 oktober 2012 houdt Willem Jan Otten aan de Universiteit Leiden de Albert Verweylezing, met als titel: “De vormmachine. Literatuur als rite de passage”.
Tijd: Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur)
Locatie:
De lezing vindt plaats in het Groot Auditorium van het Academiegebouw, Rapenburg 73 te Leiden
Kaarten:
Kaarten à 5 euro zijn te bestellen via Gastschrijver@hum.leidenuniv.nl. U kunt alleen ter plekke (contant en zo mogelijk gepast) betalen.  

De Albert Verweylezing is een onderdeel van het gastschrijverschap. In de lezing (vernoemd naar dichter en Leids hoogleraar Albert Verwey (1865 – 1937)) geeft de gastschrijver een eigen mening over een bepaald aspect van, of een trend in de literatuur.

Gastschrijver

Sinds 1985 organiseert de Universiteit Leiden in samenwerking met NRC Handelsblad het gastschrijverschap. Het biedt studenten en docenten de mogelijkheid in contact te komen met een literaire auteur van naam, die gewend is op een andere manier waar te nemen en te reflecteren dan aan de universiteit gebruikelijk is. De duur van het gastschrijverschap is in de regel vier maanden per jaar. 
In 2012 is de gastschrijver Willem Jan Otten (1951), auteur van gedichten, romans, toneelstukken en essays. Zijn bekendste roman is Specht en zoon uit 2004. In 1999 ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre.
Als gastschrijver geeft Otten, die geldt als specialist op het gebied van film, een werkgroep over film en literatuur. Naast de Albert Verweylezing worden nog enkele andere publieke optredens georganiseerd.

Meer informatie

Meer informatie over de gastschrijver en de activiteiten die in het kader van het gastschrijverschap plaatsvinden, is te vinden op: http://www.evenementen.leidenuniv.nl/gastschrijver/.