Nieuw op DBNL: Video Elckerlyc

Volledige Elckerlijc gespeeld door studenten van de Toneelschool Amsterdam

Een video van 50 minuten

http://www.dbnl.org/tekst/_elc001elck06_v01/_elc001elck06_v01_0001.php

In het voorjaar van 2012 heeft een groep studenten van de Toneelschool Amsterdam de Spyeghel der Salicheyt van Elckerlijc gespeeld, onder leiding van Hans Croiset. De registratie daarvan is nu te bekijken op de website van DBNL in combinatie met een integrale digitale weergave van de tekst uit een editie van A. van Elslander uit 1985.

Zo komen begin en voorlopig einde van vijf eeuwen theatergeschiedenis bij elkaar.

De verschillende rollen van de Elckerlijc worden afwisselend vertolkt door Tom Afman, Yara Alink, Sarah Bannier, André Dongelmans, Samira Idoudaoud, Stacyian Jackson, Tom van Kalmthout, Doortje Kleinrensink, Sanne Langelaar, Naomi van der Linden, Sander Plukaard en Yannick van de Velde. Katharine Poelmann was de cameravrouw.

Speciaal voor deze gelegenheid schreef Geert Warnar een korte beschouwing over vijf eeuwen Elckerlijc en Elckerlijc-opvoeringen.