Eve: Jaarvergadering ‘Het Bilderdijk-Museum’ op 2 maart 2012

Op vrijdagmiddag 2 maart 2012 vindt de jaarvergadering van de Vereniging ‘Het Bilderdijk-Museum’ plaats, met lezingen die in het teken zullen staan van ‘1812’.
Inloop vanaf 12.30 u. in Het Bilderdijk-Museum, Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Amsterdam Studiezaal Bijzondere Collecties, Handschriften & Oude Drukken Kamer 1 B 41/31.

De ledenvergadering begint om 13.00 u. Om 13.30 u. leidt Joris van Eijnatten het thema ‘1812’ in. Daarna volgen drie lezingen: Louis Sloos over dagboeken van militairen, Ellen Krol over Katharina Schweickhardts ‘Veldtocht naar Moskau’, en Lotte Jensen over Van Marles ‘Katabasis’. Tot slot presenteert Rinus van Hattum zijn nieuwe editie van Willem Bilderdijks gedicht ‘Het Dichterlijk Tafereel der stad Leyden’ (Amstelveen 2012).

Openbaar vervoer naar De Boelelaan 1105: Amsterdam-CS, Amsterdam-Amstel of Amsterdam-Zuid metro 51 (halte VU); Amsterdam-Sloterdijk of Amsterdam-Bijlmer: metro 50 en op Amsterdam-Zuid overstappen op metro 51 of circa tien minuten lopen.
Alle belangstellenden zijn, zoals altijd, welkom.