Ove: Henk Vonhoff (1931-2010)

Op 79-jarige leeftijd VVD-prominent Henk Vonhoff overleden. Vonhoff was vooral bekend als politicus en bestuurder. Hij was lid van de Tweede Kamer en werd burgemeester van Utrecht en later commissaris van de koningin.

Vonhoff was ook een groot liefhebber van de vaderlandse geschiedenis. Na zijn HBS-opleiding in Amsterdam behaalde hij vervolgens de M.O.-akte geschiedenis, waarmee hij lesbevoegdheid kreeg. Van 1957 tot 1967 was hij werkzaam als geschiedenisleraar. Vonhoff publiceerde over onder meer Vondel, Hooft en Willem van Oranje. Vooral voor het werk van Vondel had hij veel waardering. De columns die hij schreef voor De Gooi- en Eemlander eindigde hij altijd met een citaat van Vondel. Zijn laatste column verscheen voor de zomervakantie. Vonhoff overleed op 25 juli 2010 na een kort ziekbed in zijn woonplaats Hilversum .