Age: Avond ‘Ik hou zo van… De Gouden Boekjes’, Amsterdam, wo 8 sept. 2010

Jong en oud is opgegroeid met de klassieke reeks De Gouden Boekjes, die vlak na de Tweede Oorlog uit de Verenigde Staten is overgewaaid. De Golden Books waren daar de eerste betaalbare kinderboeken in een arme tijd en in 1953 verscheen het allereerste Gouden Boekje ook in Nederland. Deze maand verschijnt het prachtige overzichtswerk Ik hou zo van… Gouden Boekjes, geschreven door kinderboekenexpert Joke Linders.
Maar er is meer te vieren. Zo schreef Toon Tellegen DRIE Gouden Boekjesverhaaltjes, met tekeningen van drie verschillende illustratoren. Zij komen allemaal vertellen over de invloed die de Gouden Boekjes op hun werk heeft gehad en hoe het is om zelf een Gouden Boekje te mogen maken. Jan Hartholt, directeur van Kasteel Groeneveld komt vertellen over de spectaculaire Gouden Boekjes tentoonstelling die in het kasteel te zien is. Sonja van Hamel (popduo Bauer, grafisch vormgeefster) komt met haar band onder meer het Krantenpoezenlied spelen.

Muziek, voorlezen, alles wat de Gouden Boekjes tot zo’n leuke reeks maakt komt deze avond voorbij!

Ten slotte willen we iedereen die komt vragen om zijn eigen favoriete Gouden Boekje mee te nemen. Wie tijdens deze avond de mooiste belijdenis over dit boekje aflegt maakt kans op een exemplaar van Ik hou zo van… Gouden Boekjes.

De presentatie is in handen van Isolde Hallensleben.

i.s.m. Uitgeverij Rubinstein

Klik hier om te reserveren

Woensdag 8 september 2010, De Balie, aanvang 20.00 uur
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam. Reserveren: 020-5535100 (16-17 uur) of www.debalie.nl. Entree: € 10,00; € 8,00 (CJP/Pas65/Stadspas); € 5,00 (Studentenkaart).


Noot van de redactie: zie ook het dossier ’50 jaar Gouden Boekjes’ van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.