Kiliaanlezing 25 april 2012: Rolf Bremmer, It giet aon!

Op woensdag 25 april 2012, in de sterfmaand van Cornelis Kiliaan (1529-1607), zal de jaarlijkse Kiliaanlezing worden gehouden, die tot doel heeft een bepaald onderwerp uit de historische taalkunde aan een breed publiek te presenteren. De lezing vindt dit jaar plaats in het Instituut voor Nederlandse Lexicologie, begint om 16 uur en wordt afgesloten met een borrel.

Spreker is dit jaar Prof. dr. Rolf H. Bremmer Jr. (Universiteit Leiden). Bremmer is bijzonder hoogleraar Fries en universitair hoofddocent Oud- en Middelengels aan de Universiteit Leiden. Hij is auteur van onder meer A Bibliographical Guide to Old Frisian Studies (1992), ‘Hir is eskriven’. Lezen en schrijven in de Friese landen rond 1330 (2004), Van Ambt tot Zonde: Een greep uit onze christelijke woordenschat (2009) en An Introduction to Old Frisian: History, Grammar, Reader, Glossary (2009).

De titel van de lezing:

It giet oan!

Friese leenwoorden in het Nederlands

Woensdag 25 april 2012
16.00 uur
Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL)
Matthias de Vrieshof 3 (WSD complex), kamer
104 (eerste verdieping)

De Kiliaanstichting heeft tot doel het etymologisch onderzoek in België en Nederland te bevorderen. Jaarlijks organiseert de stichting de Kiliaanlezing over een etymologisch onderwerp. De stichting is vernoemd naar de zestiende-eeuwse lexicograaf en etymoloog Cornelius Kiliaan.

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

Één reactie op Kiliaanlezing 25 april 2012: Rolf Bremmer, It giet aon!

  1. Anoniem schreef:

    Zeer interessant. Ben benieuwd of er een transcriptie van de lezing op internet wordt geplaatst.
    Maarten

Reacties zijn gesloten.