Donderdag 26 april Siegenbeeklezing over Jacoba van Beieren in literatuur en kunst

Siegenbeek, de Alumnivereniging voor Leidse Neerlandici, houdt op donderdag 26 april de Siegenbeekavond met lezing over Jacoba van Beieren in literatuur en kunst, voorafgegaan door de Algemene Ledenvergadering. De lezing wordt gegeven door de Leidse onderzoekers Rick Honings en Olga van Marion, redacteuren van het pas verschenen boek Vrouw van het vaderland, Jacoba van Beieren in literatuur en kunst,dat in samenwerking met de Kastelenstichting Holland en Zeeland tot stand is gekomen.
De lezing gaat over de spannende relatie tussen historische feiten en beeldvorming van personages in de literatuur. Het turbulente leven van de middeleeuwse gravin Jacoba van Beieren blijkt zich uitstekend te lenen voor interpretatie en projectie door de eeuwen heen.
De lezing vindt plaats op donderdag 26 april om  20.00 uur (na afloop van de ALV) in het Lipsius-gebouw, lokaal 128.
Inlichtingen: www.siegenbeek.nl 
Aanmelden liefst voor 20 april via siegenbeek@gmail.com.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.