Age: Boekensalon over Hella Haasse

Boekensalon: Hella S. Haasse

Op 8 december 2011 wordt bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam een Boekensalon over schrijfster Hella S. Haasse georganiseerd. Gasten in het panel zijn Patricia de Groot, vaste redactrice van de schrijfster bij Querido, Aleid Truijens, biograaf, recensent en columnist van de Volkskrant, Elsbeth Etty, hoogleraar aan de Vrije Universiteit, recensent en columnist van NRC Handelsblad en Herman Beliën, historicus, die als moderator zal optreden.

Tijdens deze Boekensalon wordt ingegaan op het oeuvre van de onlangs overleden schrijfster Hella S. Haasse. Een aantal centrale thema’s in haar werk is nog altijd relevant. Hoe behandelde Haasse bijvoorbeeld het onderwerp Nederlands-Indië?

Centraal staat de vraag hoe een auteur van historische romans omgaat met de geschiedenis. De diverse achtergronden van de panelleden beloven een interessante mix van historische en literair-kritische vragen en discussiepunten. De bijeenkomst is georganiseerd door studenten van de Master Redacteur/Editor van de UvA in samenwerking met de Bijzondere Collecties. Na afloop is gelegenheid om de discussie voort te zetten met een drankje erbij.

Datum en tijd: donderdag 8 december 2011, 17.00-19.00
Locatie: Museumcafé Bijzondere Collecties
Adres: Oude Turfmarkt 129 (Rokin), Amsterdam

Aanmelding wordt op prijs gesteld: receptie-otm@uva.nl of 020–5257300.

http://www.bijzonderecollecties.uva.nl

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.