Ove: Simon Heere Heeresma (9 maart 1932 – 26 juni 2011)

Op 79-jarige leeftijd is auteur Simon Heere Heeresma op 26 juni te Laren overleden. Heeresma wordt op 9 maart 1932 geboren in Amsterdam. In 1954 debuteert hij als schrijver met de dichtbundel Kinderkamer. In de jaren zestig wordt hij echt als schrijver actief. Hij publiceert onder meer de verhalenbundel Bevind van zaken (1962) en de roman Een dagje naar het strand (1962). In de jaren zeventig brengt hij samen met Hans Plomp, Peter Andriesse en George Kool Het manifest voor de jaren zeventig uit, een pleidooi voor leesbare teksten voor een groot publiek. Het levert hem onder meer ruzie op met schrijver Jeroen Brouwers. Vanaf de jaren tachtig wordt het aantal nieuwe publicaties minder. Wel verschijnen er enkele verzamelbundels. In 2005 maakt Heeresma een comeback met zijn tweedelige jeugdautobiografie Een jongen uit plan Zuid. In 2006 verschijnt zijn laatste roman Kijk, een drenkeling komt voorbij uit 2006. Zie voor meer informatie: http://www.kb.nl/dossiers/heeresma/index.html.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.