Nws: Nieuw nummer Taalschrift verschenen

Het nieuwe nummer van Taalschrift, nummer 80, staat online.

In deze editie:

REPORTAGE: Leer eens Frans met 61 woorden
Laat leerlingen veel minder Engelse of Franse woorden leren dan nu, maar dan wel grondig. Dat stelt taalpsycholoog Marc Brysbaert (Universiteit Gent). Hij onderzoekt hoe we taal maken en begrijpen. Hoeveel woorden hebben we daar écht voor nodig? Lees verder »

COLUMN: Geef toe, tegen het Engels valt niets meer te doen
Je zal maar manager zijn. En dat moeten uitleggen op een verjaardagsfeestje. Geen wonder dat die gasten daar zo veel moeite mee hebben. Het valt niet uit te leggen. Het betekent niks. Het is niks. Ik woon vlakbij een supermarkt, daar hebben ze een manager lege flessen. Ik bedoel maar. Het is bijna een anagram van anagram. Manager is n van de minstzeggende termen van het afgelopen decennium. Met consultant als goede tweede en mediator als hoogste nieuwe binnenkomer. Allemaal niks. Maar ja, het is wel Engels. En dat scheelt toch al gauw de helft op het uurtarief. Omdat het zo interessant klinkt. Taalvirtuoos Frank van Pamelen bestudeert het Engels in onze taal. Lees verder »

En verder:
Taaltip: Het eerste stadsgedicht dat Joke van Leeuwen maakte voor de stad Antwerpen was speciaal bedoeld voor projectie. Bekijk de Taalclip op Taalschrift.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.