Age: Presentatie Ben Bos’ Total Design


Op donderdag 12 mei wordt bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam het boek TD 63-73; Total Design and it’s pioneering role in graphic design van Ben Bos in Nederland gepresenteerd. Ook wordt op deze middag officieel bekendgemaakt dat Nijhof & Lee International Booksellers vanaf juni verder zal gaan als Nijhof & Lee Boekhandel bij de Bijzondere Collecties. U bent van harte welkom.

Het boek TD 63-73 is uitgegeven naar aanleiding van de succesvolle overzichtstentoonstelling Wim Crouwel, A Graphic Odyssey, die nog tot 3 juli te zien is in het Design Museum in Londen.

Programma
17.00 Museumcafé Bijzondere Collecties

• Welkom door Garrelt Verhoeven, hoofdconservator Bijzondere Collecties
• Introductie door Warren Lee
• Toelichting op het boek door Adrian Shaughnessy, editor en uitgever
• Het boek TD 63-73 door Ben Bos, auteur
• Paul Mijksenaar, ontwerper, spreekt over de invloed van Total Design
• Borrel
TD 63-73 is a special book. For a start, there has never been a book solely devoted to Total Design’s golden period – 1963-73. But what really makes this publication special is the fact that it is written by Ben Bos, one of the key members of the Total Design team – and someone who was there from the start. In a series of long essays, Bos gives an intimate, ringside view of the growth of one of the most influential and era-defining design groups. Not only were TD pioneers of cross-discipline working, large-scale identity programmes, and the use of Modernist principles in communication, but they also provided a blueprint for countless design groups that followed in their footsteps.” (Adrian Shaughnessy)

Locatie: Museumcafé Bijzondere Collecties UvA, Oude Turfmarkt 129 (Rokin), Amsterdam. http://www.bijzonderecollecties.uva.nl
Aanmelding wordt op prijs gesteld: receptie-otm@uva.nl of 020–5257300.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.