Age: Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen

De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt groot spektakel

Op 4 juni staat de binnenstad van Groningen tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap in het teken van wetenschap, theater, tentoonstellingen, kunst, workshops en experimenten. Het festival, dat plaatsvindt op 18 locaties met in totaal 237 acts belooft een groot succes te worden.

Echte hartcellen maken en een poging het grootste molecuul ooit te bouwen. Een debat over artistieke vrijheid en persoonlijke veiligheid in ‘Cyberspace’, chemisch koken en wetenschapper Kees Moeliker die vertelt over homoseksuele necrofilie bij eenden, waarvoor hij in 2003 de Ig Nobelprijs won. Plus optredens van onder andere Go Back To The Zoo, Tim Knol, de Zweedse groep Slagsmålsklubben, het NNT, 3FM met het 3FM Talent Stage, A Silent Express, Kensington, Club Guy & Roni, het NND en het Pavlov E-Lab. En dit is nog lang niet alles. In totaal zijn er tijdens de Nacht 237 acts te bewonderen, verspreid over 18 locaties in de binnenstad.

De eerste editie Nacht van Kunst & Wetenschap vond twee jaar geleden plaats en werd georganiseerd in het kader van de 395ste verjaardag van de Rijksuniversiteit Groningen. Wat begon met een idee voor een kleinschalig festival eindigde toen in een evenement waar tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers op afkwamen. Nu, twee jaar later, wordt de Nacht georganiseerd door Het Akkoord van Groningen in samenwerking met het Groninger Museum. Kunst en wetenschap elitaire linkse hobby’s? De Nacht bewijst dat ze juist voor iedereen interessant en toegankelijk zijn.

De kaartverkoop schiet de laatste twee weken enorm omhoog. Hoewel op de dag zelf ook nog kaarten verkrijgbaar zullen zijn, raden we daarom aan een ticket in de voorverkoop te kopen. Kaarten zijn dan voordeliger (€7,50 i.p.v. €10,-) en het voorkomt lange wachtrijen en teleurstellingen op de avond zelf.

Tickets zijn te koop via http://www.denachtvankunstenwetenschap.nl, in de webshop van het Groninger Museum, bij Plato, ForumImages, het VVV-Kantoor en bij de Universiteitswinkel aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Tevens zijn kaarten deze hele week te verkrijgen bij het speciale verkooppunt op het stadsbalkon bij het NS-station. Vanaf 4 juni 18.00 uur kosten de tickets € 10,-. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee.

De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt georganiseerd vanuit een samenwerkingsverband tussen Het Akkoord van Groningen en het Groninger Museum. Het Akkoord van Groningen bestaat uit de volgende partners: Universitair Medisch Centrum Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en de Gemeente Groningen.

Op de hoogte gehouden worden? Meld je dan op de website aan voor de nieuwsbrief, volg @denacht op Twitter of denachtvankunstenwetenschap op Facebook.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.