Ove: Overleden: Ton Vallen (1946-2011)

Op 4 april 2011 overleed dr. A.L.M. (Ton) Vallen, hoogleraar “Interculturele Communicatie: Meertaligheid en Onderwijs” aan de School of Humanities van de Universiteit van Tilburg aan de gevolgen van een hersentumor.
Vallen, die tijdens zijn loopbaan verbonden was aan de universiteiten van Nijmegen en Tilburg, begaf zich in zijn werk op het kruisvlak tussen sociolinguïstiek en dialectologie, niet toevallig de titel van een bundel die Vallen in 1980 medesamenstelde en dat ging over het roemruchte Kerkrade-project naar dialect en onderwijs in Kerkrade. In zijn Tilburgse jaren bestudeerde Vallen ook actief allerlei vragen rond de taal van etnische minderheden.
Naar verluidt was Vallen bij overlijden nog aan het werk aan een afscheidsrede over het onderwerp dat hem zolang gefascineerd had: ‘Dialect, beeldvorming en onderwijskansen’. Hij is 64 jaar oud geworden.

In memoriams: Univers, Veldeke.

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.