Age: Twintigste Bert van Selm-lezing 6 september 2011

Twintigste Bert van Selm-lezing
Tussen missie en media

Op dinsdag 6 september 2011 zal de twintigste Bert van Selm-lezing plaatsvinden met de voordracht van Arnold Heumakers, criticus bij NRC Handelsblad, onder de titel: ‘Tussen missie en media. De plaats van de literatuur in het moderne medialandschap’.

De massamedia geven tegenwoordig gezicht aan de wereld. Onze kennis van de wereld ontlenen we aan televisie en internet. De wereld wordt dus voor een belangrijk deel gecreëerd door de media. Maar van oudsher claimden de kunsten deze taak voor zichzelf. In de Romantiek is zo’n wereldscheppende functie uitdrukkelijk door de dichters en schrijvers opgeëist. ‘Wij zijn op een missie: tot de Bildung van de aarde zijn wij geroepen’, schreef de Duitse romanticus Novalis. Hoe zou deze romantische missie er tegenwoordig uit kunnen zien? Oftewel, wat is de plaats van de literatuur in een wereld die de massamedia dagelijks creëren?

Toegang tot de lezing

Alumni van de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur, studenten, docenten, vakgenoten en alle andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd deze lezing bij te wonen.

De lezing vindt plaats in zaal 011 van het Lipsiusgebouw, Cleveringaplaats 1, van het Witte Singel/Doelencomplex te Leiden en begint om 16.15 uur. Aansluitend wordt een drankje geschonken. De toegang is vrij, maar u dient vroegtijdig een plaats te reserveren door een e-mail te sturen naar r.a.m.honings@hum.leidenuniv.nl.

Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Voor nadere informatie: secretariaat van de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur, tel. 071-5272604.

Uitgave van de lezing

De twintigste Bert van Selm-lezing zal worden uitgegeven door de Stichting Neerlandistiek Leiden in samenwerking met De Ammoniet en zal verschijnen op 6 september 2011. U kunt in het bezit komen van een of meer exemplaren door € 11,50 (of een veelvoud daarvan) over te maken op ING-rekening 3881447 van de Stichting Neerlandistiek Leiden, Postbus 9515, 2300 RA Leiden, onder vermelding van ‘Twintigste Bert van Selm-lezing’. Gelieve bij uw betaling op de overschrijving uw naam en adres te vermelden!

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze website: http://www.bertvanselmlezing.leidenuniv.nl

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.