Age: Opening expositie boekillustratie UB Leiden


De directeur van de Universitaire Bibliotheken Leiden nodigt uit u voor de opening op 31 maart a.s. van de tentoonstelling

Boek en Plaat. Europese boekillustratie ten tijde van Lucas van Leyden

De opening wordt verricht door dr. Bob van den Boogert, conservator van Museum Het Rembrandthuis. Prof. Paul Hoftijzer zal een inleiding op de tentoonstelling verzorgen. De opening wordt muzikaal omlijst door het ten gehore brengen van enkele zestiende-eeuwse composities. Hierna kunt u onder het genot van een drankje de tentoonstelling bekijken. Uw komst wordt door ons op hoge prijs gesteld.

Lucas van Leyden (1494-1533) staat dit jaar uitgebreid in de aandacht door een grote tentoonstelling in Stedelijk Museum De Lakenhal. De Universiteitsbibliotheek besteedt tegelijkertijd aandacht aan zijn ontwerpen voor boekillustraties en plaatst die in een Europese context.

De opening vindt plaats om 16.00 uur in de Grote Vergaderzaal van de Universiteitsbibliotheek, Witte Singel 27 te Leiden. U kunt zich aanmelden via het secretariaat: 071-5272832 of door het sturen van een e-mail naar: aanmelding@library.leidenuniv.nl.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.