Age: Camerata Trajectina presenteert De Zeven Zonden van Jeroen Bosch

In deze bijzondere muziektheatervoorstelling belandt u in het schilderij De Zeven Hoofdzonden van Jeroen Bosch. De schilder heeft de zonden – Wellust, Woede, Vraatzucht, IJdelheid, Jaloezie, Hebzucht en Luiheid – als concrete personen voorgesteld. Instrumentale en vocale muziekfragmenten uit de tijd van Jeroen Bosch klinken en verdwijnen weer. Dansen, adembenemende kostuums en maskers, koorzangers, toneelspelers en musici tonen met behulp van videoprojecties de Boschiaanse wereld van aardse klucht en het paradijselijke hiernamaals. De teksten zijn speciaal voor deze voorstelling hertaald en gedicht door Gerrit Komrij, die zelf als verteller door de scènes heenloopt. Er wordt gespeeld op authentieke muziekinstrumenten zoals die op de schilderijen van Jeroen Bosch te zien zijn.

Deze voorstelling is een reprise van de gelijknamige succesvolle voorstelling uit 2009. Toen gaf NRC-recensente Wenneke Savenije de voorstelling de maximale vijf sterren en benoemde ze de Zeven Zonden tot haar persoonlijke favoriet van dat jaar.

Gerrit Komrij – Teksten en voordracht
Jos Groenier – Regie en vormgeving
Lieven Baert – Choreografie
Louis Peter Grijp – Artistieke leiding

Camerata Trajectina i.s.m. blaasensemble La Caccia en dansgezelschap Corpo Storico.

Utrecht, Stadsschouwburg
Maandag 14 maart
20.00 uur
030 – 230 2030

Leeuwarden, De Harmonie
Woensdag 16 maart
20.30 uur
058 – 233 0233

Amsterdam, DeLaMar Theater
Donderdag 17 maart
20.00 uur
0900 – 335 2627 (35ct p/m)

Nijmegen, Stadsschouwburg
Woensdag 23 maart
20.00 uur
024 – 322 1100

http://www.camerata-trajectina.nl

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.