Age: Presentatie interviewbundel


DE BALIE, AMSTERDAM, VRIJDAG 4 MRT. 20.30 uur

Vrijdagavond 4 maart wordt in De Balie om 20.30 uur de bundel ‘Het moet pijnlijk blijven’ gepresenteerd. Het boek, exclusief voor de AKO samengesteld door Frénk van der Linden en Freddy van Thijn, bevat vijftig van de mooiste schrijversinterviews die de afgelopen vijfentwintig jaar zijn gemaakt door o.a. Bibeb, Steffie Kouters, Ischa Meijer, Arjan Visser, Pieter Webeling, Elisabeth Lockhorn en Hugo Camps.

Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek, aan de vooravond van de Boekenweek (thema: ‘Het geschreven portret’), bespreekt Frénk van der Linden met gerenommeerde journalistieke collega’s en auteurs van romans hoe diepgravende vraaggesprekken in kranten en weekbladen tot stand komen. Ook komt de vraag aan de orde of het interview een literair genre is, zoals o.a. Tom Lanoye betoogt.

Een panel bestaande uit Thomas Rosenboom, Elsbeth Etty (NRC Handelsblad), Renate Dorrestein en Mark Schaevers (Humo) zal in De Balie van gedachten wisselen over ontmoetingen tussen interviewers en schrijvers. Hoe verlopen zulke gesprekken? Op welke wijze komt het artikel tot stand? Tot op welke hoogte bemoeien schrijvers zich met de eindtekst? En is het grote interview een literair genre? Naast Tom Lanoye was ook criticus Kees Fens die mening toegedaan. Al in 1964 schreef hij: ‘Willem Wittkampf van Het Parool heeft het traditionele interview uitgebouwd tot een geheel eigen genre, dat men gerust een literair genre kan noemen en dat ik hoger aansla dan veel dat als literatuur wordt opgedrongen’.

In De Balie zal Herman Brusselmans (op video) een column voorlezen over interviewers. Yoeri Abrecht draagt een column voor over schrijvers.

Datum: vrijdag 4 maart 2011
Start: 20:30 uur,
Kosten: € 10,-
Adres: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam, tel: +31 (0)20-5535151.
Aanmelden: http://www.debalie.nl
Bereikbaarheid OV: Halte Leidseplein: Tram 1, 2, 5, 7 en 10. Nachtbus 351, 352, 353, 354, 356 en 358.

Het boek is vanaf dinsdag 22 februari verkrijgbaar EXCLUSIEF in alle AKO vestigingen voor 14,95. Tevens te bestellen op AKO.nl.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.