Age: Leerstoel Boek.be: Lezing Robert Darnton in Antwerpen


De Leerstoel van Boek.be wordt jaarlijks georganiseerd i.s.m. de Universiteit Antwerpen rond een actueel thema in het boekenvak.

Leerstoel Boek.be – 18 maart 2011
Thema: “Old Books and E-Books: Friends or Enemies?”

Keynote: Prof. Robert Darnton (Carl H. Pforzheimer University Professor at Harvard, Director of the Harvard University Library)

Robert Darnton is een wereldvermaarde cultuurhistoricus die als geen ander geplaatst is om de evolutie van het boek in een bredere context te plaatsen. Darnton is niet alleen directeur van de Universiteitsbibliotheek van Harvard, hij is ook de grondlegger van het Gutenberg e-project en zat op de eerste rij bij de afspraken tussen Google en de Amerikaanse universiteiten. In zijn boek The Case for Books. Past, Present, and Future (2009) komt hij uitgebreid op deze ervaring terug.
In zijn lezing voor de Leerstoel Boek.be gaat Darnton dieper in op de verhouding tussen het gedrukte boek en het elektronische boek. Hij maakt een evaluatie op van het Google Book Search programma vanuit zijn ervaring als gesprekspartner van Harvard University en plaatst het binnen een historisch perspectief.

Praktisch

•Vrijdag 18 maart om 15.30u
•Stadscampus Universiteit Antwerpen, Prinsstraat 13, lokaal C-204.
• € 15 / € 10 voor studenten en personeel van de Universiteit Antwerpen / Gratis voor leden van Boek.be en studenten van de opleiding Informatie- en Bibliotheekwetenschap

Alle informatie over de inschrijving voor 8 maart is te vinden op http://www.boekenvak.be/boekbe/leerstoel.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.