Age: Biografisch Portaal in UvA ErfgoedLab


UvA ErfgoedLab #6: Werk mee in het CV-Café aan de grootste collectie ‘geschreven portretten’ van Nederland!

Het Biografisch Portaal van Nederland en het UvA ErfgoedLab grijpen het thema van de Boekenweek aan om gedurende de maand maart een CV-Café te openen in hartje Amsterdam. Onder het motto ‘Curriculum Vitae’ zal de Boekenweek van 2011 in het teken staan van ‘geschreven portretten’.
Op 28 februari om 16.00 uur zal Eppo van Nispen, directeur van de CPNB, het CV-Café openen. Iedereen kan vervolgens tot en met 31 maart binnenlopen voor een praatje, om vragen te stellen en mee te helpen met het aanleveren en invoeren van gegevens voor het Biografisch Portaal.

Het Biografisch Portaal is een samenwerkingsproject van diverse culturele instellingen. Het Huygens ING (KNAW) is penvoerder. Het project bestaat net een jaar en is nu al de grootste digitale collectie ‘geschreven portretten’ van Nederland (ruim 70.000). Het UvA ErfgoedLab is een ruimte voor onderzoek en experiment, gelegen tussen de Bijzondere Collecties en het Allard Pierson Museum in het centrum van Amsterdam. Tijdens de Boekenweek worden de krachten gebundeld voor een bijzondere samenwerking.
Het CV-Café wordt een broedplaats van biografische kennis en informatie. Onder de leus ‘schrijvers om niet te vergeten: schrijf mee aan hun CV’ kan iedereen meedoen met het verzamelen van biografische gegevens van schrijvers en dichters uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis.
Vrijwilligers krijgen in het café uitleg over het opzoeken van aanvullende gegevens in de Bijzondere Collecties van de UvA of over het helpen corrigeren van de verzamelde informatie. Ook thuiswerken is een mogelijkheid. Via Twitter, Facebook, LinkedIn en het reactieformulier op de website http://www.biografischportaal.nl kan men bijdragen aan het Biografisch Portaal.
Met dit tijdelijke CV-Café gaan de deuren van het Biografisch Portaal nu ook letterlijk open. Het Biografisch Portaal gelooft sterk in de deskundigheid en het enthousiasme van het publiek en maakt daarvan graag gebruik om het Portaal uit te bouwen tot een dynamische gemeenschap.

UvA ErfgoedLab, Bijzondere Collecties
Oude Turfmarkt 129 (Rokin), 1012 GC Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag 10.00–17.00 uur
Zaterdag en zondag 13.00–17.00 uur
http://www.uvaerfgoedlab.nl, Twitter: @ErfgoedLab, Facebook: ErfgoedLab
http://www.biografischportaal.nl, Twitter: @BioPortaal, Facebook en LinkedIn: Het Biografisch Portaal van Nederland


Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.