Ove: Overleden: Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Rotterdam, 2 januari 2011)


In haar woonplaats Rotterdam is op 64-jarige leeftijd kinderboekenschrijfster Hanna Kraan overleden. Kraan was al geruime tijd ziek. In de jaren zeventig begon Kraan met het schrijven van kinderverhalen. Ze is bekend geworden door haar kinderboekenserie over de boze heks, waarvan het eerste deel in 1990 verscheen onder de titel Verhalen over de boze heks. Daarna volgden nog 5 delen. In 2005 publiceerde Kraan het eerste deel van een nieuwe reeks kinderboeken, waarin eekhoorn Krik de hoofdrol speelt. Vorig jaar, in 2010, verscheen het laatste deel in deze serie, De tuin van Krik. Kraans kinderboeken zijn in diverse talen vertaald. Meerdere van haar boeken werden genomineerd door de Nederlandse Kinderjury. Haar Verhalen over de boze heks werd tevens opgenomen in de lijst van 99 mooiste kinderboeken aller tijden, opgesteld door de Vlaamse Stichting Lezen in 2008.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.