Age: Presentatie boek Maurits Verhoeff over Nescio


Uitgeverij Bas Lubberhuizen en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam nodigen u van harte uit voor de presentatie van

Verlangen zonder te weten waarnaar; over Nescio van Maurits Verhoeff

op donderdag 27 januari om 17.00 uur tijdens de Boekensalon in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties aan de Oude Turfmarkt 129 (Rokin, tram 4, 9, 14, 20, 16, 24, 25).

Programma
17.05 uur ontvangst door Garrelt Verhoeven, hoofdconservator Bijzondere Collecties UvA
17.10 uur Klaas Vos over zijn fascinatie voor Nescio
17.20 uur Anton de Goede in gesprek met auteur Maurits Verhoeff
17.40 uur Felix Strategier zingt liedjes refererend aan Nescio (gitaar Joeri de Graaf)
17.50 uur overhandiging eerste exemplaar aan Job Cohen, fractieleider PvdA
18.00 uur borrel

Een kleine tentoonstelling met stukken uit de onlangs door de Bijzondere Collecties verworven Nescio-verzameling van Thijs Wierema is te zien in de vitrines in de hal van de Bijzondere Collecties.
Aanmelding via receptie-otm@uva.nl wordt op prijs gesteld.

Deze maand is het precies honderd jaar geleden dat Nescio’s debuut, het verhaal ‘De uitvreter’, in De Gids verscheen. Ter gelegenheid van deze mijlpaal verschijnt verlangen zonder te weten waarnaar. Dit boek bevat een rijke verzameling artikelen over Nescio. Met veel gevoel voor detail beschrijft Maurits Verhoeff allerlei episodes uit het leven van Frits Grönloh, zoals hij in werkelijkheid heette. En verder staat hij stil bij belangrijke aspecten van zijn werk, zoals de invloed van de ideeën van Jules Romain en de vraag of het Natuurdagboek het werk is van een mysticus. Een beeldbiografie van 32 pagina’s toont tal van niet eerder gepubliceerde afbeeldingen.

Maurits Verhoeff, tegenwoordig docent wiskunde, was redacteur van het literair-historische tijdschrift De Parelduiker. Eerder publiceerde hij over Nescio Is u Amsterdammer? Ja, Goddank, een literaire wandeling door het Amsterdam van Nescio.

288 pagina’s | € 29,50 | circa 200 illustraties, de helft full colour | genaaid gebrocheerd, met flappen
vormgeving Piet Gerards Ontwerpers | ISBN 978 90 5937 266 5

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.