Web: Taalschrift no. 76 verschenen

Het nieuwe nummer van Taalschrift staat online. In deze editie o.a.:
» Waarom laten we dt-fouten staan?
Precies tien jaar geleden bewezen onderzoekers van de Universiteit Antwerpen voor het eerst dat ons eigen geheugen ons ongewild dt-fouten doet schrijven. Met haar masterscriptie gaat Lien Van Abbenyen nog verder: datzelfde geheugen zorgt er ook voor dat we dt-fouten bij het nalezen laten staan. Kunnen we deze duivelse val dan niet vermijden?
LEES VERDER: http://taalschrift.org/editie/76/waarom-laten-we-dt-fouten-staan
» Er zit sleet op ‘Gelukkig Nieuwjaar’
Op 1 januari 1978 verscheen een gedichtenbundel van Eugène Mattelaer, geneeskundige, dichter en burgemeester (van Knokke-Heist), die leefde van 1911 tot 1999. De bundel was in feite maar één gedicht, maar dat ene gedicht werd afgedrukt in tachtig talen. De kernzin van het gedicht was de voorlaatste versregel: ‘(maar) nooit de moed opgeven’. Wim Daniëls onderzoekt in zijn column de nieuwjaarswens.
LEES VERDER: http://taalschrift.org/editie/76/er-zit-sleet-op-gelukkig-nieuwjaar
» Taaltip
DBNL vierde in december haar tiende verjaardag. Vandaar nu aandacht voor de literaire atlas die op de site is te vinden. Welke schrijvers zijn geboren in Antwerpen? En welke rol speelt de stad Amsterdam in literaire werken? Het is eenvoudig op te zoeken in deze interactieve atlas: http://taalschrift.org/editie/76/dbnl-atlas-van-de-nederlandse-literatuur.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.