Age: Openbare lezing Dieter Stellmacher in Gent

Openbare lezing

U wordt vriendelijk uitgenodigd op de openbare lezing: Een of twee standaards als een gevolg van het “einde van de standaardtaal”, die op woensdag 15 december 2010 om 15 uur gehouden wordt door prof. dr. Dieter Stellmacher, in de grote vergaderzaal van de KANTL. Hij wordt ingeleid door prof. dr. Jan Goossens, lid van de Academie.

Dieter Stellmacher (°1939) studeerde te Leipzig, was een tijdlang lector in Finland, en werkte van 1971 tot 1975 mee aan de Deutscher Sprachatlas in Marburg. Na zijn habilitatie (met een dialectologisch-sociolinguïstische studie) werd hij in 1976 gewoon hoogleraar voor Nederduitse filologie aan de Universiteit van Göttingen, met examineerbevoegdheid voor het vak Nederlands. In 2005 ging hij met emeritaat.

Stellmacher is een vooraanstaand dialectoloog en was van 1998 tot 2006 voorzitter van de “Internationale Dialektologengesellschaft”. Voorts is hij een eminent kenner van het “Niederdeutsch”, en publiceerde hij over (de geschiedenis van) het Nederlands.

Op 21 februari 2007 werd hij verkozen tot buitenlands erelid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Na de lezing van Dieter Stellmacher wordt u een receptie aangeboden in de salons van de Academie. Wie op deze uitnodiging wenst in te gaan, kan zich aanmelden tot 13 december e.k.

Aanmelden:
Secretariaat van de KANTL, Koningstraat 18, 9000 Gent
T 09 2659340, F 09 2659349, E
secretariaat@kantl.be

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.